Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Kia" publicējusi pirmos attēlus ar konceptuālo automobili, kuru iepriekš izsludināja kā "provokatīvu". Par "Kia Provo Concept" nosauktais prototips tiks prezentēts šonedēļ notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Pilnpiedziņas, divdurvju hečbeks izgatavots uz saīsinātas "Kia Rio" modeļa platformas. Koncepta kopgarums ir 3,88 metri, bet riteņu garenbāze – 2,53 metri.

"Kia Provo Concept" aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 204 zirgspēku jaudīgo 1,6-litru turbopūtes benzīna dzinēju un 45 ZS elektromotoru, kas vilkmi novada uz aizmugurējiem riteņiem. Transmisija – septiņpakāpju sekvenciālā "DCT" ar diviem sajūgiem.

Prototipa dizainu izstrādājusi "Kia" dizaina nodaļa Frankfurtē. Pēc dizaina autora vārdiem, "Provo" koncepts "pilnībā atbilst eiropiešu gaumei un prasībām". Spēkratam ir diožu lukturi, 19 collu riteņi un durvis bez rāmja stiklam.

Interjera dizainā "Kia" iedvesmojies no pagājušā gadsimta 50. gadu sportiskajiem automobiļiem. Spēkratam ir tiem laikiem raksturīga ādas sēdekļu apšuvuma tekstūra, kā arī maz pogu salonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!