Foto: Publicitātes foto

Ķīnas autoražotājs "Dongfeng" publicējis attēlus ar savas "Mengshi" markas jaunāko apvidus automobili "M-Hero", kas tiek pozicionēts kā alternatīva amerikāņu jaunajam "GMC Hummer EV". Robustais ķīniešu apvidnieks, kas vizuāli izskatās pēc "Hummer" un "Land Rover" krustojuma, būs aprīkots ar kopumā 1000 ZS jaudīgiem elektromotoriem.

Līdz šim "Mengshi" marku "Dongfeng" izmantoja gan civilajiem, gan militārajiem apvidus automobiļiem, kas tika izgatavoti pēc licences uz "Hummer H1" (HMMWV) šasijas. Tomēr šovasar Ķīnas autoražotājs "Mengshi" marku izdalīja kā atsevišķu vienību. Turpmāk ar šo marku tirgū tiks piedāvāts pašu izstrādātais apvidnieks, kas idejiski līdzīgs "Hummer EV".

"Mengshi M-Hero" ir izgatavots uz rāmja, tam ir neatkarīgā balstiekārta ar pneimatiku, kā arī četri elektromotori, kuri kopumā attīsta vairāk par 1000 ZS. Ķīniešu "hammers" būs aprīkots ar 140 kWh akumulatoru komplektu un ar pilnu uzlādi spēs nobraukt līdz 500 km distanci. No vietas līdz 100 km/h robustais apvidnieks paātrināsies 4,2 sekundēs.

Lai arī autoražotājs šī modeļa cenu pagaidām vēl neatklāj, vietējie mediji noskaidrojuši, ka tā būšot visai augsta – no 700 tūkstošiem juaņu (94 503 eiro).
Atgādinām, ka atjaunotās "Hummer" markas jaunais modelis debitēja 2020. gada rudenī kā elektriskais pikaps, bet 2021. gada pavasarī tam pievienojās elektriskais apvidus automobilis. Abi "Hummer EV" modeļi savā greznākajā versijā ir aprīkoti ar trim elektromotoriem, kas pikapa versijā attīsta 1014 zirgspēkus, bet apvidus auto modifikācijā – 842 ZS. Lielākais akumulatoru komplekts ar pilnu uzlādi ļauj nobraukt līdz 563 km distanci. Atkarībā no versijas un virsbūves tipa "Hummer EV" cena ir 87 līdz 112 tūkstoši ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!