Foto: Publicitātes foto
Ķīnas kompānija "Chery" prezentējusi jaunu globālo modeli "Arrizo 7". Autoražotājs plāno, ka šis sedans, kas tiks ieviests arī Eiropas tirgū, spēs konkurēt ar "Volkswagen Jetta".

Ķīniešu automobiļa veidolu izstrādājusi dizaineru grupa, kuras sastāvā ir bijušie darbinieki no "Ford", "General Motors", "Porsche", "Mercedes-Benz" un "Chrysler".

4,6 metrus garais "Chery Arrizo 7" aprīkots ar 1,6 litru, četrcilindru benzīna motoru, kas attīsta 126 zirgspēku jaudu un 160 ņūtonmetru griezes momentu. Transmisija – piecpakāpju manuālā vai bezpakāpju variators. Ķīniešu sedans līdz 100 km/h paātrinās 10,1 sekundē un maksimāli sasniedz 183 km/h.

Vēlāk šim automobilim būs pieejams arī 1,2 un 1,6 litru benzīna agregāts ar turbopūti, kā arī 1,9 litru dīzeļdzinējs. Savukārt Brazīlijā – pirmais oficiāli apstiprinātais tirgus, kur "Chery Arrizo 7" nonāks tirdzniecībā pēc Ķīnas – būs pieejams arī divlitru benzīna motors.

"Chery Arrizo 7" bāzes aprīkojumā ietilpst elektriskie logi un spoguļi, borta dators, gaisa kondicionētājs, priekšējie drošības spilveni, kā arī audio sistēma ar "Bluetooth" atbalstu un USB ligzdu. Par papildus samaksu pieejama atpakaļskata videokamera, kruīza kontrole, adaptīvie priekšējie lukturi, multimediju sistēma ar septiņu collu skārienjutīgo ekrānu, kā arī ādas salons.

Ķīnā "Chery Arrizo 7" atkarībā no komplektācijas maksā 78 900 līdz 126 900 juaņu (6 777 līdz 10 900 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!