Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijā izstrādāto "Aurus" limuzīnu dīleri pasūtinājumus sāks pieņemt 15. februārī, un šobrīd kļuvis zināms piedāvāto modeļu pilnais nosaukums – "Aurus Senat Limousine L700" un "Aurus Senat S600". Tādējādi reprezentatīvais sedans ieguvis tādu pašu modifikācijas nosaukumu, kā "Mercedes-Benz" S-klase versijā ar V12 motoru.

"Aurus" modeļi sērijveida ražošanā nonāks 2020. gadā. Tomēr jau tagad, noslēdzot pirkuma līgumu, ir jāiemaksā 1,5 miljoni rubļu (20 tūkstoši eiro). Pirmie klienti savus "Aurus" limuzīnus saņems 2020. gada vasarā.

"Aurus" modeļi tiks ražoti "Ford Sollers" rūpnīcā, un gadā plānots izgatavot ap pieciem tūkstošiem šādu automobiļu, no kuriem katrs maksās vismaz 120 tūkstoš eiro. Pašlaik "Aurus" Krievijas politiskās elites vajadzībām tiek izgatavots Centrālajā zinātniski pētnieciskajā automobiļu un motoru institūtā (NAMI), kā izlaides kapacitāte ir 150 automobiļu gadā.

Pēc provizoriskas informācijas, "Aurus" sedans šobrīd jau ir pasūtināts aptuveni 200 vienībās. Tomēr oficiāla pilnā cena un automobiļa bāzes vai papildu aprīkojuma saraksts joprojām nav atklāts. Pērn Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrija "Aurus" sedana cenu nosauca kā "vidēji 10 miljoni rubļu" (133 tūkstoši eiro).

"Aurus Senat" ir pilnpiedziņas sedans, kas aprīkots ar 600 zirgspēku jaudīgu 4,4 litru V8 turbopūtes benzīna dzinēju, 40 ZS elektromotoru un deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Krievu limuzīns no vietas līdz 100 km/h paātrinās sešās sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h.

Ar "Aurus" limuzīna bruņoto versiju jau brauc Krievijas prezidents Vladimirs Putins un premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!