Foto: Publicitātes foto

Kompānija "AvtoVAZ" izstrādājusi "Lada Granta" sedana modifikāciju, kas spējīga darboties kā ar tradicionālo benzīnu, tā arī sašķidrinātu dabasgāzi. "Lada Granta CNG" tiks prezentēta nedēļas nogalē notiekošajā "AvtoSib – 2013" izstādē Novosibirskā, Krievijā.

"Dabasgāzes ļauj samazināt degvielas izdevumus vairāk nekā trīskārtīgi, bet kombinētā degvielas sistēma ļauj autovadītājam nobraukt vairāk nekā 900 kilometru distanci bez atkārtotas uzpildes," paziņojis autoražotājs. Vai tamlīdzīga "Lada Granta CNG" modifikācija nonāks arī sērijveida ražošanā un tirdzniecībā, "AvtoVAZ" pagaidām neatklāj.

Neskaitot versiju ar dabasgāzi, "AvtoVAZ" minētajā izstādē prezentēs arī šo sedanu ar automātisko pārnesumkārbu un modifikāciju "Sport" ar 120 ZS dzinēju. Vēl tiks parādīts atjauninātais "Lada Kalina" modelis un "Largus" universālis.

Nākamgad "AvtoVAZ" prezentēs "Granta" hibrīdu, kas būs aprīkots ar benzīna dzinēju un elektromotoru. Šo modifikāciju jau izmēģina autoražotāja zinātniski pētnieciskais centrs. Hibrīda spēka agregāta jauda būs vismaz 122 ZS. Tāpat šim hibrīdam akumulatorus būs iespējams uzlādēt no tradicionālās elektroligzdas.

Atgādinām, ka pirms kāda laika "AvtoVAZ" prezentēja "El Lada" ar elektromotoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!