Foto: Publicitātes foto

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" uzsācis ražošanu modernizētajam "Lada 4x4" ("Ņiva") apvidniekam, kas bez būtiskām izmaiņām ražošanā ir jau 42 gadus.

Modernizētais "Lada 4x4" atšķiras ar jaunu mērinstrumentu paneli, kā arī citādu ventilācijas sistēmas vadības sviru bloku. No citām izmaiņām vēl var minēt divas 12 voltu elektroligzdas centālajā konsolē, glāžu turētājus un sīklietu nodalījumu centrālajā tunelī.

Tāpat priekšējiem sēdekļiem tagad esot izteiktāks sānu atbalsts, bet aizmugurējiem sēdekļiem beidzot ir uzstādīti pagalvji.

Kā jau iepriekšējās šī padomju modeļa nelielajās modernizācijas, arī šoreiz "AvtoVAZ" inženieri cīnījušies ar motora vibrāciju mazināšanu, kā arī uzstādījuši papildu skaņas un vibroizolāciju priekšējam panelim.

Motors gan palicis vecais – 1,7 litru benzīna agregāts, kas attīsta 83 zirgspēku jaudu un kas ir sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

"Lada 4x4" cena Krievijā ir no 524 tūkstošiem rubļu (7509 eiro), tomēr gaidāms, ka modernizētā versija būs mazliet dārgāka.

1977. gadā debitējušo "ņivu" "AvtoVAZ" tirgo ar "Lada 4x4" nosaukumu. "AvtoVAZ" sola to ražot vēl līdz 2021. gadam, kad šim modelim apritēs 44 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!