Foto: Publicitātes foto

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" parādījis "Lada Vesta" sērijveida universāli "SW" un arī tā paaugstinātās pārgājības modifikāciju "Cross". Tirdzniecībā "Lada Vesta" universāļi nonāks vēl šogad.

"Lada Vesta SW" kopgarums ir 4,4 metri, savukārt papildu aizsardzības elementu dēļ ap virsbūvi paaugstinātās pārgājības modifikācija "Cross" būs par 14 milimetriem garāka un par 21 mm platāka. Turklāt "Cross" versijā klīrenss sasniedz 20,3 centimetrus (par 25 mm vairāk nekā standarta universālim).

Pagaidām "AvtoVAZ" publicējis vien universāļa fotogrāfijas, nesniedzot detalizētāku informāciju par automobiļa tehniskajiem risinājumiem. Šajā ziņā no fotoattēliem nolasāms, ka kādam no spēkratiem ir plāksnīte ar "1.8" simbolu – šāda tilpuma dzinējs "Lada Vesta" sedanā attīsta 122 zirgspēku.

Tāpat gaidāms, ka "Lada Vesta SW" iegūs arī 106 ZS jaudīgo 1,6 litru dzinēju, kas, tāpat kā 1,8 litru agregāts, pieejams kā ar manuālo, tā arī pusautomātisko pārnesumkārbu.

Krievijas tirgū "Lada Vesta" sedans maksā no 546 tūkstošiem rubļu (8313 eiro). Savukārt Eiropas tirgū "Lada Vesta" maksā no 12 490 eiro. Universāļa cena pagaidām netiek atklāta.

Video ar "Lada Vesta Cross" koncepta apskatu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!