Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Lamborghini" pašlaik notiekošajā Parīzes autoizstādē prentējusi konceptuālu superauto "Asterion LPI910-4". Šis ir pirmais spēkrats "Lamborghini" vēsturē, kas aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kaut arī pirms kāda laika itāliešu superauto vadība solījās ko tādu nekad nedarīt.

"Lamborghini Asterion LPI910-4" aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 610 zirgspēku jaudīgu 5,2 litru V10 benzīna dzinēju, trīs elektromotorus ar kopējo jaudu 300 ZS, kā arī septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu un litija jonu akumulatoru komplektu. Tādējādi hibrīda sistēmas kopējā jauda sasniedz 910 ZS.

Viens no elektromotoriem novietots starp iekšdedzes dzinēju un pārnesumkārbu, savukārt pārējie divi elektromotori atrodas uz priekšējās riteņu ass. Tikai ar elektroenerģiju "Lamborghini" hibrīda superauto spējīgs nobraukt līdz 50 km distanci un ļauj sasniegt 125 km/h ātrumu. Interesanti, ka elektriskajā režīmā "Lamborghini" kļūst par priekšpiedziņas automobili.

Savukārt elektromotoriem un iekšdedzes dzinējam darbojoties kopā, "Lamborghini" hibrīds spējīgs no vietas līdz 100 km/h paātrināties trīs sekundēs un maksimāli sasniegt 320 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 4,12 litri uz 100 km.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!