Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Lamborghini" oficiāli atklājusi "Gallardo" modeļa visātrāko versiju "Squadra Corse". Šāds nosaukums dots par godu nesen izveidotajai "Lamborghini" nodaļai, kura nodarbojas ar šīs markas automobiļu sacīkšu aktivitātēm. Plašākai sabiedrībai jaunā "Gallardo" modifikācija tiks prezentēta septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

"Lamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse" izgatavota uz "Super Trofeo" sacīkšu modifikācijas bāzes, ar kuru piedalās "Lamborghini Blancpain Super Trofeo" sērijā, bet ir arī sertifikācija braukšanai pa koplietošanas ceļiem. Salīdzinājumā ar standarta modeli "Squadra Corse" ir par 70 kilogramiem vieglāka (sver 1340 kg), jo tās konstrukcijā plaši izmantota oglekļa šķiedra.

"Lamborghini Gallardo" visātrākā versija aprīkota ar tādu pašu dzinēju kā sacīkšu modifikācija. Tam ir 570 ZS jaudīgs 5,2 litru V10 dzinējs un sešpakāpju sekvenciālā pārnesumkārba "e-gear". Līdz 100 km/h superauto paātrinās 3,4 sekundēs (standarta "Gallardo" šo disciplīnu veic 3,7 sekundēs), bet līdz 200 km/h – 10,4 sekundēs. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 320 km/h.

Vēl "Squadra Corse" modifikācija atšķiras ar oglekļa šķiedras aizmugurējo antispārnu, noņemamu motora pārsegu, keramiskajām bremzēm, ar oglekļa šķiedras korpusa sēdekļiem un ar alkantaru pāršūtu salonu. Automobili var pasūtināt kādā no četriem toņiem – dzeltenā, baltā, pelēkā un sarkanā.

Visticamāk, "Squadra Corse" būs pēdējā "Lamborghini Gallardo" speciālā versija līdz nākamās paaudzes modeļa debijai, kas gaidāma 2014. gadā. Pēc provizoriskas informācijas, nākamās paaudzes modelim būs modernizēts V10 motors, kā jauda pārsniegs 600 zirgspēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!