Foto: Publicitātes attēli
Kompānija "Lamborghini" oficiāli atklājusi savu jaunāko superauto "Huracan", kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "Gallardo".

"Lamborghini Huracan LP610-4" izgatavots uz oglekļa šķiedras un alumīnija šasijas, kas tiks izmantota arī nākamās paaudzes "Audi R8" modelī, kas debitēs 2015. gadā. Itāliešu superauto sver 1422 kilogramu, kas ir par 12 kg vairāk nekā "Gallardo".

"Lamborghini" pagaidām neatklāj "Huracan" gabarītus, tomēr gaidāms, ka tie būs tikai nedaudz lielāki par priekšteci.

"Lamborghini Huracan LP610-4" aprīkots ar modernizētu 5,2 litru V12 motoru, kas attīsta 610 zirgspēku jaudu un 650 ņūtonmetru griezes momentu. Atgādinām, ka "Gallardo" dzinējs attīstīja 560 ZS un 540 Nm.

No vietas līdz 100 km/h pilnpiedziņas "Lamborghini" paātrināsies 3,2 sekundēs – par pussekundi ātrāk nekā "Gallardo". 200 km/h tas sasniegs jau pēc 9,9 sekundēm, bet tā maksimālais braukšanas ātrums ir 325 km/h. Ražotājs vidējo degvielas patēriņu norādījis 12,5 litru apmērā uz 100 km.

Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu "Lamborghini Doppia Frizione" (LDF). Tā ir "S tronic" transmisijas variācija, kas pazīstama no pašreizējā "Audi R8".

Jau standartā "Lamborghini Huracan" būs aprīkots ar keramiskajām bremzēm. Par papildus samaksu būs pieejama adaptīvā balstiekārta.

Plašākai sabiedrībai "Lamborghini Huracan" tiks parādīts nākamā gada martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!