Foto: Publicitātes foto

Itāliešu superauto ražotājs "Lamborghini" pašlaik Kalifornijā notiekošajā Peblbīčas elegances konkursā prezentējis savu visjaudīgāko un visātrāko sērijveida automobili "Aventador SVJ".

SVJ abreviatūra ir atšifrējama kā "Super Veloce" un "Jota". Pirmos divus burtus "Lamborghini" tradicionāli izmanto savu modeļu ekstrēmākajām versijām, kamēr "Jota" ir atsauce uz 70. gadu "Lamborghini Miura 400 Jota", kas tika izgatavots vienā eksemplārā.

Visjaudīgākais un visātrākais "Lamborghini" jau ir uzstādījis Nirburgringas trases rekordu sērijveida automobiļiem – aptuveni 20 kilometru garo trasi tas nobraucis sešās minūtēs un 44,97 sekundēs, tādējādi par divām sekundēm pārspējot līdzšinējo rekordistu "Porsche 911 GT2 RS".

"Lamborghini Aventador SVJ" ir aprīkots ar 770 zirgspēku (720 Nm) jaudīgu 6,5 litru V12 atmosfērisko benzīna dzinēju. Šāds superauto no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 2,8 sekundēs, bet līdz 200 km/h – 8,6 sekundēs. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 350 km/h.

Pavisam tiks izgatavotas 900 vienības "Lamborghini Aventador SVJ" spēkratu un vēl 63 vienības melnbalto modifikāciju "SVJ63", kas veltīta par godu "Lamborghini" markas dibināšanas gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!