Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Lamborghini" prezentējusi konceptuālu vienvietīgu automobili "Egoista". Šo prototipu autoražotājs izgatavojis par godu markas 50 gadu jubilejai.

"Lamborghini Egoista" aprīkots ar 5,2-litru V10 dzinēju, kas attīsta 600 zirgspēku jaudu. Detalizētāku informāciju par tehniskajiem risinājumiem un dinamiskajiem raksturlielumiem itāliešu superauto ražotājs pagaidām neatklāj. Jāatzīmē, ka analoģisks motors tiek izmantots "Gallardo" modelī, bet ar 560 ZS jaudu.

Automobiļa kokpits izgatavots no oglekļa šķiedras un alumīnija. Kā norāda izstrādātājs, šis kokpits ir kā autovadītāja kapsula, kas aizsargā no ārējās iedarbības. Lai izkāptu no šī vienvietīgā automobiļa, visupirms jānoņem stūresrats, pēc tam jāpaceļ stikla kupols, jāpārsēžas uz speciālu atbalstu virsbūves kreisajā pusē un jāpārceļ kājas no kokpita uz ceļa segumu.

"Lamborghini Egoista" aprīkots ar virkni automātiski regulējamu virsbūves aeordinamisko elementu. Tie pamatā atrodas virsbūves aizmugurējā daļā un nodrošina spēkrata stabilitāti, braucot lielā ātrumā.

Vai tamlīdzīgs superauto nonāks arī sērijveida ražošanā, pagaidām netiek atklāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!