Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Land Rover" paziņojusi, ka turpmāk izmantos deviņpakāpju "ZF" automātisko pārnesumkārbu, kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo sešpakāpju transmisiju. Jaunā pārnesumkārba tiks prezentēta drīzumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Deviņpakāpju automātiskā pārnesumkārba ir tikai par sešiem milimetriem garāka nekā sešpakāpju transmisija, turklāt ir arī par 7,5 kilogramiem vieglāka.

Turklāt jaunā pārnesumkārba, pēc ražotāja apgalvojuma, būs izturīga, ļaujot apvidus automobilim braukt arī bezceļā, vilkt piekabi u.tml. Tāpat deviņpakāpju pārnesumkārba ir nodrošina zemāku degvielas patēriņu un mazāku kaitīgo izmešu daudzumu motora izplūdē salīdzinājumā ar līdzšinējo sešpakāpju transmisiju.

Viens no pirmajiem jauno pārnesumkārbu iegūs "Range Rover Evoque" modelis. Šī apvidus automobiļa gadījumā degvielas ekonomiju izdosies samazināt par 16%. Tāpat jaunais agregāts būtiski uzlabos spēkrata dinamiku. Piemēram, versija ar 190 ZS dīzeļdzinēju līdz 100 km/h paātrināsies septiņās sekundēs līdzšinējo 8,5 s vietā.

Šo deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu iegūs arī "Land Rover" māsas uzņēmums "Jaguar".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!