Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Land Rover" un britu uzņēmums "Bowler", kas jau 26 gadus izgatavo sacīkšu apvidus automobiļus uz "Land Rover" bāzes, šobrīd parakstījuši oficiālu vienošanos par sadarbību.

Vienošanās paredz, ka "Bowler" turpmāk varēs uz saviem automobiļiem izmantot plāksnīti "Powered by Land Rover", vērsties ar saviem jautājumiem pie "Land Rover" inženieriem, kā arī tiešāk piekļūt "Land Rover" komplektējošajām detaļām.

"Bowler" ir priecīgs par šo vienošanos, jo varēs daudz robustāk piekļūt "Land Rover" tehnoloģijām, lai arī tā spēka agregāti un platformas ir izmantotas jau līdz šim.

"Bowler" pagaidām piedāvā divus sacīkšu apvidus automobiļus – "EXR" un "EXR S", kas izgatavoti uz pārveidotas "Range Rover Sport" platformas. Pirmais no tiem aprīkots ar pieclitru V8 atmosfērisko dzinēju, bet "S" versija – ar 550 ZS jaudīgu V8 kompresormotoru.

"Bowler" savu sacīkšu apvidus automobiļu spējas demonstrēs jūnija beigās notiekošajā Gudvudas Ātruma festivālā.

Atgādinām, ka pērnā gada sākumā "Bowler" uzņēmumu iegādājās "CPP Global Holdings Limited", kas pieder skandalozajam krievu miljonāram Vladimiram Antonovam. "CPP Global Holdings Limited" nodarbojas ar virsbūves paneļu un alumīnija detaļu izgatavošanu "Aston Martin", "Bentley" un "Volkswagen" automobiļiem. Pašlaik "Bowler" izgatavo 15 līdz 20 spēkratus gadā, no kuriem katrs maksā ap 150 tūkstošiem sterliņu mārciņas (130 tūkstošus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!