Foto: Publicitātes foto

Latvijā bāzētā kompānija "Dartz" prezentējusi savu jaunāko projektu – "DrIvE HARD 6x6", kas bāzēts uz sešriteņu "Mercedes-Benz G63 AMG" modeļa bāzes. Bruņotais automobiļa izstrādē "Dartz" iedvesmojies no ASV armijas bruņu transporta "Cougar 6x6 MRAP", kāds bija redzams arī "Die Hard 5" kinofilmā ar Brūsu Vilisu galvenajā lomā.

"Dartz" pagaidām neatklāj, cik smaga ar bruņām rezultātā būs sešriteņu G-klase, tomēr tās varētu būt aptuveni piecas tonnas, ņemot vērā, ka standartā šis apvidnieks sver 3,8 tonnas. Tomēr Latvijā bāzētā tūninga kompānija uzsver, ka nav pamata bēdāties par dinamikas zudumiem, jo 5,5 litru V8 motora jauda no standarta 544 zirgspēkiem tiks praktiski dubultota, sasniedzot 1019 ZS.

Bruņu versijā "Dartz" izgatavotais "DrIvE HARD 6x6" maksās 2,4 miljonus eiro, bet versijā bez bruņām – 1,4 miljonus eiro.

Tomēr arī tas vēl nav viss – "Dartz" paziņojis, ka tuvākajā nākotnē gaidāmas sešriteņu G-klases pārveidotās versijas, kuru izstrādē iedvesma tiks smelta no filmām "Jurassic Park" un "Indiana Jones".

Atgādinām, ka standarta "Mercedes-Benz G63 AMG 6x6" maksā no aptuveni 450 tūkstošiem eiro. Sešu riteņu apvidus automobilis izgatavots kā pikaps ar dubulto kabīni – tamlīdzīgu modifikāciju jau izmanto, piemēram, Austrijas armija. Tomēr salīdzinājumā ar militāro versiju šī civilā versija ir ievērojami modernizēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!