Foto: Publicitātes foto

Latvijā bāzētā kompānija "Dartz Motorz" prezentējusi apvidus automobili ar diezgan garu nosaukumu – "Prombron Black Alligator MMXX Black Tiger Lunar Year Edition", kas veltīts Tīģera gadam Mēness kalendārā.

Par pamatu projektam izmantots "Mercedes-Benz GLS" modelis, kurš ir pārbūvēts tipiskā "Dartz" stilā un noformēts tīģera oranžās un melnās krāsas kombinācijā. Ņemot vērā, ka "Dartz" automobiļu prioritāte ir klientu drošība, arī šis apvidus auto ir aprīkots ar seifu, elektrošoku durvju rokturos garnadžu atvairīšanai, kā arī "Antipaparazzi" sistēma, kas ar lāzera stariem atvaira uzmācīgus sekotājus.

Kā norāda "Dartz Motorz" savā preses paziņojumā, "Prombron Black Alligator MMX" ir pirmais civilais automobilis, kā bruņojums ieturēts GBOL tehnoloģijā, kas līdz šim bija pieejama tikai militārajā jomā.

GBOL bruņu tehnoloģija paredz trīs kompozītmateriālu bruņu slāņus, kas ir ne tikai izturīgs, bet arī salīdzinoši viegls, līdz ar to "Dartz" bruņotais mersedess nav smagāks par standarta "Mercedes-Maybach GLS" modifikāciju. Savukārt tradicionālo bruņu stiklu vietā izmantoti mākslīgā safīra stikli, kuri ir divkārt plānāki un attiecīgi arī vieglāki.

Pateicoties vieglajai bruņu konstrukcijai, "Dartz" apvidnieks ar četrlitru V8 turbomotoru, kas standartā attīsta 558 ZS (730 Nm), bet Latvijas uzņēmums tā jaudu piedāvā palielināt vēl par 100 līdz 300 ZS, spēs līdz 100 km/h paātrināties standarta "Mercedes-Benz GLS" noteiktajās 4,9 sekundēs vai pat ātrāk, ja klients izvēlēsies kādu no jaudīgākajām opcijām.

Interjerā "Dartz" Tīģera gadam veltītais apvidus automobilis ir tikpat robusts kā eksterjerā, šeit nav nekādu nodevu ekoloģijai, jo apdare pieejama ar aligatora, haizivs vai kādu citu ādu. Un to visu var izdaiļot ar zeltu un briljantiem. Kā odziņa aprīkojumā ir nevis moderna audio sistēma, bet gan lenšu atskaņotājs "Metaxas & Sins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!