Foto: Publicitātes attēli

Latvijā bāzētais uzņēmums "Dartz Motorz", kas pazīstams ar savām bruņu mašīnām uz dažādu luksusa apvidnieku bāzes, publicējis pirmo attēlu ar savu jaunāko projektu – sešriteņu "Landaulet", kas apvienos uzreiz divas līdz šim pazīstamas "Mercedes-Benz" modifikācijas: "G63 AMG 6x6" un "G650 Laundaulet".

Pagaidām jaunā automobiļa veidols ir vien datorilustrācija, ko izstrādājusi uzņēmuma eksperimentālo projektu nodaļa "Dartz Labs". Galvenā šī spēkrata īpatnība būs, neskatoties uz bruņoto virsbūvi – elektriski atvāžams auduma jumts virsbūves aizmugurējā daļā, kā to paredz "Landaulet" virsbūves tipa definīcija. Savukārt spēkrata kopējais veidols būs ieturēts markas līdz šim jaunākā modeļa "Dartz Prombron Black Stallion" stilā.

"Dartz" detalizētāku informāciju par topošā automobiļa tehniskajiem risinājumiem pagaidām nesniedz. Visticamāk, tas iegūs tādu pašu spēka agregātu, kā nesen prezentētais "Black Stallion" – 1000 zirgspēku jaudīgo 6,2 litru V8 kompresormotoru "Hellcat". Tāpat iespējams, ja modelis tiks izgatavots uz jaunā "Mercedes-Maybach GLS 600" bāzes, tad tā 558 ZS jaudīgo V8 turbomotoru ar daļējā hibrīda sistēmu "EQ Boost".

Oktobra beigās "Dartz" prezentēja "Prombron Black Stallion" apvidnieku, kā virsbūvi rotā stilizēti galvaskausi. Šis automobilis izgatavots speciāli kādam kinoprojektam. Šī modeļa pamatā tika izmantots "Hummer H2" apvidus auto, kamēr virsbūve tam tika izgatavota pilnībā no jauna oriģinālā "Dartz" dizainā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!