Foto: Publicitātes foto

Latvijā bāzētā kompānija "Dartz Motorz" izstrādājusi kārtējo "Prombron" sērijas apvidus automobili "The Dictator Aladeen MMXXII", kas turpina kinofilmā "Diktators" izmantoto spēkratu motīvu par godu filmas 10 gadu jubilejai. Bāzes versijā automobilis maksā 750 tūkstošus eiro, bet bruņotajā – vairāk nekā miljonu.

"Dartz Prombron The Dictator Aladeen MMXXII" ir izgatavots uz "Mercedes-Maybach GLS" modeļa bāzes un tā V8 turbomotora jauda ir palielināta līdz 800 zirgspēkiem, bet griezes moments – līdz 1000 ņūtonmetriem. Šāds masīvais apvidnieks līdz 100 km/h paātrinoties 3,8 sekundēs.

Interjera apdarei tiek piedāvāta eksotiska āda un 555 dabīgā koka dekora varianti, bet atsevišķas pogas interjerā ir izgatavotas no īsta zelta. Vēl salonā ir uzstādīts "Tetelbaum Panzershrunk Manufactur" seifs ar biometrisko aizsardzību, kā arī lenšu magentafons "Metaxas & Sins". Papildu aprīkojuma sarakstā ir ložu necaurlaidīgs lietussargs un slepens nodalījums zobenam.

Apvidnieka bruņotā versija atbilst NATO "STANAG Level II" aizsardzības standartam, kas iztur šāvienus pat ar 7,62x39 milimetru kalibra patronām.

Līdz šim "Dartz" bija izgatavojis desmit vienības "Aladeen Edition" sērijas apvidnieku, no kuriem pēdējais nonāca izsolē.

Komēdija "Diktators" uz kino ekrāniem nonāca 2012. gadā. Tajā Sašas Barona Koena atveidotais diktators Aladīns centās nepieļaut demokrātijas ieviešanu viņa vadītajā Vadijā. "Dartz" piegādātie zeltītie apvidnieki šajā filmā tika izmantoti kā diktatora Aladīna eskorta automobiļi.

Latvijā bāzētā uzņēmuma "Dartz" būvētie automobiļi, kuru montāža tiek organizēta Igaunijā, vienmēr spējuši panākt publicitāti visā pasaulē – sākot ar bruņoto apvidnieku, kam ir vaļa peņa ādas salons, beidzot ar piedāvājumu izgatavot limuzīnu tobrīd jaunievēlētajam ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!