Foto: Publicitātes foto

Vācu autoražotājs "Opel" atzīmējis leģendārā "Manta" modeļa 50 gadu jubileju, izgatavojot tā mūsdienu versiju ar elektromotoru. "Opel Manta GSe ElektroMOD" prototips, kā veidols ieturēts klasiskā modeļa stilā, ieguvis mūsdienīgas tehnoloģijas un elektromotoru, tomēr tajā pašā laikā saglabājis manuālo pārnesumkārbu.

70. gadu stilā ieturētais "Opel Manta GSe ElektroMOD" ir spilgti dzeltenas un melnas krāsas kombinācijā, un atšķirībā no klasiskā modeļa tam ir platākas riteņu arkas, lai tajās ietilptu 17 collu jaunā dizaina riteņu diski. Savukārt "Manta" modeļa nosaukums uz bagāžnieka vāka noformēts vācu markas mūsdienu šriftā.

"Opel Manta" elektromobiļa salonā uzstādīti divi ekrāni, kas apvienoti vienā panelī: 12 collu ekrāns paredzēts mērinstrumentiem, bet 10 collu – multimediju sistēmai. Interjers, tāpat kā eksterjers, ieturēts spilgti dzeltenas un melnas krāsas kombinācijā, bet ar alkantaru pāršūtie sportiskā profila sēdekļi aizgūti no "Opel Adam S" modifikācijas.

Oriģinālā 1,6 litru benzīna dzinēja vietā "Opel Manta" reinkarnācijai uzstādīts elektromotors, kas attīsta 147 zirgspēku jaudu un 225 ņūtonmetru griezes momentu. Tas vilkmi novada uz aizmugurējiem riteņiem caur oriģinālo četrpakāpju manuālo pārnesumkārbu, kuru jaunajā versijā var lietot arī kā automātisko.

Akumulators sportiskajā automobilī nav liels – 31 kWh, ar ko pietiks līdz 200 km distancei ar pilnu uzlādi.

Pagaidām gan "Opel Manta GSe ElektroMOD" ir prototips vienīgajā eksemplārā. Tomēr tas demonstrē markas apņemšanos ieviest "GSe" sēriju, kurā būs sportiski elektromobiļi. "Opel" modeļu gammas pilnīga elektrifikācija paredzēta līdz 2024. gadam, šobrīd vācu marka piedāvā hibrīda "Grandland X", kā arī simtprocentīgi elektriskos "Mokka-e", "Corsa-e", "Zafira-e Life", "Combo-e" un "Vivaro-e".

Klasiskā "Opel Manta" tika ražota no 1970. līdz 1988. gadam, piedzīvojot divas modeļa paaudzes. Tā bija sportiska aizmugurējo riteņu piedziņas kupeja "Ascona" modeļu saimē, kas paredzēta konkurencei ar "Ford Capri" un kas bija pieejama ar 60 līdz 105 zirgspēku jaudīgiem dzinējiem.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!