Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" prezentējusi ikoniskā apvidus automobiļa "Bronco" moderno versiju. Šī modeļa piektā, līdz šim pēdējā paaudze no ražošanas tika noņemta 1996. gadā. Pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma "Ford Bronco" atgriežas ar modernizētu klasisko dizainu un rāmja konstrukciju, kas mūsdienu apvidniekiem jau ir retums.

"Ford Bronco" ir rāmja konstrukcija, kas ir unificēta ar "Ford Ranger" pikapu. Automobilis būs pieejams gan trīs, gan – pirmo reizi modeļa vēsturē – arī piecdurvju versijā. Tāpat tas būs pieejams "Sasquatch" bezceļu versijā, kurai klīrenss palielināts par papildu 56 milimetriem (standartā "Ford Bronco" klīrenss ir 211 mm), 35 collu ārējā diametra bezceļu braukšanai paredzētiem riteņiem un citādu balstiekārtas regulējumu.

Jaunais "Ford Bronco" saglabājis 60. gadu oriģinālā apvidnieka dizaina elementu – modeļa nosaukumu uz radiatora dekoratīvā režģa markas logotipa vietā. Tāpat automobilim ir klasiskie apaļie lukturi, kā arī klasiskās virsbūves proporcijas.

Atkarībā no komplektācijas "Bronco" interjerā būs 8 vai 12 collu skārienjutīgais multimediju sistēmas ekrāns, bet centrālajā tunelī – svira braukšanas režīmu izvēlei.

Bāzes versijā "Ford Bronco" būs aprīkots ar 2,3 litru četrcilindru turbomotoru, kas attīsta 273 ZS un 420 Nm. Dzinējs tiks sajūgts vai nu ar septiņu pārnesumu manuālo, vai desmit pārnesumu automātisko transmisiju.

Jaudīgākā versija būs ar 2,7 litru V6 motoru, kas attīsta 314 ZS un 542 Nm – šī modifikācija būs pieejama tikai ar automātisko pārnesumkārbu. Pilnpiedziņas transmisijai ir arī pazeminātie pārnesumi.

Tirgū jaunais "Ford Bronco" konkurēs ar "Jeep Wrangler" – līdzīgi kā konkurentam, arī "Bronco" ir noņemamie virsbūves paneļi (durvis un jumts).

Tirdzniecībā ASV "Ford Bronco" maksās no 28 500 dolāriem (25 133 eiro), kas ir tieši tāda pati cena kā "Jeep Wrangler" modelim Amerikā. Pirmie klienti jauno "Ford Bronco" saņems nākamā gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!