Foto: Publicitātes foto

Pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē "Lexus" oficiāli prezentējis jaunās paaudzes "IS" sedanu, kas pieejams gan ar sportisko pakotni "F Sport", gan arī hibrīda modifikācijā.

Jaunais "Lexus IS" ir 4,67 metrus garš, kas ir par astoņiem centimetriem vairāk nekā priekštecim, bet tā riteņu garenbāze ir 2,8 metri – tas ir pieaugums par septiņiem centimetriem. Pateicoties tam, aizmugurējo pasažieru kājām vietas ir par 8,5 centimetriem vairāk.

Eiropas tirgū jaunais "Lexus IS" būs pieejams aizmugurējo riteņu piedziņas versijā ar līdzšinējo 2,5-litru V6 benzīna dzinēju (207 ZS, 250 Nm), kas tiks sajūgts ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Vēl būs pieejama "Lexus IS 300h" modifikācija, kas ir pirmā hibrīda versija šī modeļa vēsturē. Hibrīda spēka agregāts apvieno 177 zirgspēku 2,5-litru četrcilindru dzinēju, elektromotoru, akumulatoru komplektu un variatora transmisiju. Kopumā šis spēka agregāts attīsta 220 ZS jaudu un 215 Nm griezes momentu. Vidēji "Lexus IS" hibrīds patērēs 4,3 litrus benzīna uz 100 km.

Savukārt "F Sport" pakotnē ietilpst agresīvāka veidola virsbūves aerodinamiskie elementi, sportiskāka regulējuma balstiekārta, kā arī elektroniskais mērinstrumentu panelis pēc līdzības ar "LFA" superauto. Par papildus samaksu pieejama arī adaptīvā balstiekārta.

Tirdzniecībā Eiropā jaunais "Lexus IS" nonāks šāgada vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!