Foto: Publicitātes foto
Itāliešu virsbūvju ateljē "Carrozzeria Touring Superleggera" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi konceptuālo automobili "Disco Voante 2012", kam nosaukums tulkojams kā "lidojošais šķīvītis".

Pagājuša gadsimta 50. gadu sākumā šis ateljē sadarbojās ar "Alfa Romeo", izstrādājot dažādus prototipus, lai izmēģinātu jaunas tehnoloģijas, kas pēc tam tika pielāgotas šīs markas sacīkšu automobiļiem. Viens no šādiem prototipiem bija 1952. gada "Alfa Romeo Disco Volante", kas bija izgatavots uz "Alfa 1900" modeļa bāzes.

Par godu šim prototipam ateljē izgatavojis jaunu "lidojošo šķīvīti", kā pamatā izmantota "Alfa Romeo" šasija. Konceptam ir "8C Competizione" platforma, virsbūves elementi no alumīnija un oglekļa šķiedras, 4,7-litru V8 dzinējs (450 ZS, 470 Nm), sešpakāpju pārnesumkārba un pašbloķējošais diferenciālis. Līdz 100 km/h spēkrats paātrinās 4,2 sekundēs un maksimāli sasniedz 292 km/h.

"Disco Volante 2012" izgatavošanai nepieciešamas 4000 cilvēkstundu darba. Ateljē gatavs šādu spēkratu izgatavot pēc individuāla pasūtinājuma tiem klientiem, kuri spējīgi nodrošināt jau tā ekskluzīvo "Alfa Romeo 8C Competizione" kā donoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!