Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Mazda" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē prezentējusi jauno "CX-5" apvidnieku. Automobilim ir tāda pati šasija un dzinēju gamma kā priekštecim, kamēr dizains aizgūts no markas lielākā apvidnieka "CX-9", kas tika prezentēts pirms gada.

Modernizētais "Mazda CX-5" būs pieejams ar divu un 2,5 litru benzīna dzinējiem, kā arī 2,2 litru dīzeļmotoru. Spēka agregāti sajūdzami ar sešpakāpju manuālo vai automātisko pārnesumkārbu. Dzinēju jaudu "Mazda" pagaidām neatklāj. Atgādinām, ka līdzšinējā modelī benzīna dzinējiem bija 160 līdz 192 zirgspēku, bet dīzeļdzinējam – 150 līdz 170 ZS.

Autoražotājs apgalvo, ka salīdzinājumā ar priekšteci jaunajam "CX-5" ir izturīgāka balstiekārta. Savukārt virsbūves noturība pret lieci un vērpi ir palielināta par 15,5 procentiem. Tāpat esot uzlabots salona vibrāciju un skaņas izolācijas līmenis. Jaunā "Mazda" gabarīti pagaidām nav atklāti, tomēr autoražotājs atklāj tik daudz, ka tas ir par 10 milimetriem platāks un tā bagāžas nodalījums ir par pieciem litriem ietilpīgāks (505 l).

Interjera arhitektūra jaunajā modelī saglabāta līdzīga kā priekštecim, atšķiras tikai multimediju sistēmas ekrāns, ventilācijas sistēmas deflektori, klimata kontroles vadības bloks un stūresrats, kas ir tāds pats kā "Mazda3" modelī.

Par papildu samaksu "Mazda CX-5" apvidniekam būs pieejama pilnpiedziņas sistēma ar elektrisko priekšējā diferenciāļa imitāciju "G-Vectoring Control", adaptīvā kruīza kontroles sistēma, "Bose" audio sistēma ar deviņiem skaļruņiem, ceļazīmju atpazīšanas sistēma un projekcijas ekrāns.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!