Foto: Publicitātes foto
"Mercedes-AMG" prezentējis sava sportiskā modeļa "GT" īpaši sportisko modifikāciju "R" – no standarta automobiļa tā atšķiras ar aktīvajiem aerodinamiskajiem elementiem, sportiskāku balstiekārtas regulējumu, kā arī jaudīgāku motoru.

"Mercedes-AMG GT R" aprīkots ar četrlitru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 585 zirgspēku jaudu (par 75 ZS vairāk nekā versijā "S"). Savukārt maksimālais griezes moments 700 ņūtonmetru pieejami dzinēja apgriezienu diapazonā no 1900 līdz 5500 apgr./min.

Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h sportiskā kupeja paātrinās 3,6 sekundēs un maksimāli sasniedz 318 km/h. Salīdzinājumam – "S" modifikācijā paātrinājums līdz 100 km/h aizņem 3,8 sekundes.

"R" versija atšķiras ar būtiski uzlabotu aerodinamiku. Piemēram, "Race" režīmā priekšējā bufera spoileris jau no 80 km/h pabīdās uz leju par četriem centimetriem un, braucot 250 km/h ātrumā, rada papildu 40 kg piespiedējspēku priekšējai riteņu asij.

Savukārt aizmugurē uzstādīts antispārns, kuru var autovadītājs regulēt pats. Tas pie maksimālā braukšanas ātruma rada papildu 155 kilogramu piespiedējspēku uz aizmugurējās riteņu ass salīdzinājumā ar bāzes versiju "AMG GT".

Tirdzniecībā Eiropā "Mercedes-AMG GT R" nonāks 21. novembrī. Bet pie markas izplatītājiem un klientiem šis jaudīgais spēkrats nonāks nākamā gada martā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!