Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" oficiāli atklājis jaunās C-klases kupejas sportisko modifikāciju "AMG". Plašākai sabiedrībai automobilis pirmo reizi tiks parādīts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē un tirgū konkurēs ar "BMW M4".

"Mercedes-AMG C63 Coupe" un standarta C-klases kupejai kopīgas esot tikai durvis, jumts un bagāžnieka vāks. Sportiskajai modifikācijai ir jauna dizaina priekšējie spārni, kas pielāgoti platākai riteņu šķērsbāzei, motora pārsegs ir no alumīnija un ir par 60 mm garāks nekā standarta versijai. Tāpat "AMG" versijā virsbūvei ir pastiprināta konstrukcija.

Sportiskais automobilis aprīkots ar četrlitru V8 biturbo motoru, kas izmantots arī šīs versijas sedanā. Dzinējs pieejams divās jaudas versijās – ar 476 ZS un 510 ZS (modifikācijā "S"). Spēka agregāts tiek sajūgts ar septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

"Mercedes-AMG C63 Coupe" no vietas līdz 100 km/h paātrinās četrās sekundēs, bet "S" versijā – 3,9 sekundēs, kas ir par 0,1 sekundi ātrāk nekā tādas pašas versijas sedans. Abos gadījumos maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Par papildus samaksu ierobežotāju var pārcelt līdz 290 km/h atzīmei.

Versijā ar 476 ZS dzinēju aizmugurējo riteņu piedziņas automobilim ir mehāniskais pašbloķējošais diferenciālis, bet modifikācijā ar 510 ZS – ar elektronisko vadību. Sportiskajam spēkratam ir braukšanas elektroniskā stabilizācijas sistēma ar trim iestatījumu režīmiem, no kuriem viens paredz to pilnībā atslēgt.

Tirdzniecībā "Mercedes-AMG C63 Coupe" nonāks nākamā gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!