Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" pašlaik notiekošajā Frankfurtes autoizstādē prezentējis konceptuālu automobili "Intelligent Aerodynamic Automobile" jeb "Concept IAA". Vācu autoražotājs apgalvo, ka viņiem izdevies izstrādāt "aerodinamikas čempionu", jo tā virsbūves aerodinamiskās pretestības koeficients (Cd) ir tikai 0,19.

Piecus metrus garajai četrdurvju kupejai, braucot ar ātrumu virs 80 km/h, virsbūves aizmugurējā daļā izbīdās speciāla sekcija, kura spēkratu pagarina vēl par 39 centimetriem. Tāpat braukšanas laikā tiek aizdarītas atveres priekšējā buferī un radiatora dekoratīvajā režģī, optimizējot gaisa plūsmu zem spēkrata grīdas un riteņu arkās.

"Mercedes-Benz Concept IAA" aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas attīsta 279 zirgspēku jaudu. Maksimāli šāds automobilis spējīgs sasniegt 250 km/h ātrumu. Tikai ar elektroenerģiju tas spējīgs nobraukt līdz 66 km distanci.

Tiek pieļauts, ka atsevišķi "Concept IAA" dizaina un tehniskie risinājumi varētu tikt izmantoti arī nākamās paaudzes S-klases un CLS modelī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!