Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" šovakar oficiāli atklājis jaunās paaudzes S-klases sedanu (W222 – rūpnīcas indekss). Prezentācijas pasākums norisinās Hamburgas centrā, kur pasūtinātājiem tiek demonstrētas arī "Airbus A380" lidmašīnas.

Jaunās S-klases kopgarums ir 5,12 metri, platums – 1,9 metri; bet augstums – 1,5 metri. Tādējādi sedans ir par 20 milimetriem garāks, par 28 mm platāks un par 25 mm zemāks nekā iepriekšējās paaudzes modelis. Tomēr riteņu garenbāze palikusi līdzšinējā – trīs metri. Pagarinātais S-klases sedans būs 5,246 metrus garš. Arī tam riteņu garenbāze ir tāda pati kā priekštecim – 3,165 metri.

Sākotnēji "Mercedes-Benz" S-klase būs pieejama trīs modifikācijās – "S500" (ar 455 ZS jaudīgu V8 biturbo dzinēju), "S350 BlueTec" (ar 258 ZS jaudīgu trīslitru V6 dīzeļmotoru) un "S400 Hybrid" (ar 306 ZS hibrīda spēka agregātu, kas iekļauj arī sešcilindru benzīna dzinēju). Jaudīgākajā versijā luksusa sedans līdz 100 km/h paātrināsies 4,8 sekundēs.

Jaunajam S-klases sedanam ir virkne jaunu aktīvās un pasīvās drošības sistēmu, ieskaitot brīdinājuma sistēmu par iebraukšanu pretējās kustības joslā. Vēl šī modeļa salonā ir automātiskais gaisa aromatizētājs, apsildāmi durvju rokturi, aizmugurējie sēdekļi ar masāžas funkciju un 1500 vatu "Burmester" audio sistēma. Kopumā interjerā ir 156 pogas un sviras.

Neskaitot standarta un pagarinātās riteņu garenbāzes sedanu, S-klases saimi vēlāk papildinās arī limuzīns "Pullman", kupeja un kabriolets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!