Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" oficiāli atklājis superauto prototipu "AMG Vision Gran Turismo", kas izstrādāts speciāli sacīkšu braukšanas simulatoram "Gran Turismo 6", kas datorspēļu cienītājiem būs pieejams no decembra sākuma.

"Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo" pamatā ir alumīnija rāmis ar oglekļa šķiedras virsbūves paneļiem. Dabīgā mērogā šī prototipa masa ir 1384 kilogrami. Tas aprīkots ar 5,5 litru V8 biturbo motoru, kas attīsta 585 zirgspēku jaudu un 799 ņūtonmetru griezes momentu. Šāds dzinējs tiek uzstādīts jaunās paaudzes S-klases limuzīna sportiskajā modifikācijā "S 63 AMG".

Masīvais radiatora dekoratīvais režģis un uz augšu paceļamās durvis ieturētas leģendārā 1952. gada sacīkšu automobiļa "Mercedes-Benz 300 SL" stilā.

Tāpat virtuālajam "Mercedes-Benz" konceptam ir kokpits F-1 bolīdu stilā. Vēl šim spēkratam ir izplūdes sistēma ar astoņām izejām un keramiskās bremzes.

Lai arī sērijveida ražošanā tamlīdzīgs "Mercedes-Benz" netiks ieviests, ražotājs izgatavojis dabīga mēroga "AMG Vision Gran Turismo" prototipu, kas tiks prezentēts 19. novembrī kompānijas izpētes un attīstības centrā ASV.

Atgādinām, ka šogad sacīkšu braukšanas simulators "Gran Turismo" svin savu 15 gadu jubileju. Neskaitot šo "Mercedes-Benz", datorspēlē būs arī "BMW", "Honda", "Peugeot", "Aston Martin" un "Bertone" spēkratu prototipi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!