Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" prezentējis jaunā E-klases universāļa paaugstinātās pārgājības modifikāciju "All-terrain", tādējādi metot izaicinājumu tādiem šī segmenta pārstāvjiem kā "Audi A6 allroad" un nule prezentētajam "Volvo V90 Cross Country".

Atbilstoši šī segmenta formātam arī "Mercedes-Benz" pirmais "All-terrain" modelis no standarta universāļa atšķiras ar paaugstinātu klīrensu un plastmasas aizsargiem pa virsbūves perimetru. Tāpat automobilis jau standartā būs aprīkots ar "4Matic" pilnpiedziņas sistēmu.

"Mercedes-Benz" E-klases "All-terrain" klīrenss ir par 35 milimetriem lielāks nekā šī universāļa standarta versijai. Rezultātā "All-terrain" maksimālais klīrenss sasniedz 15,6 centimetrus – tas gan par sešiem centimetriem atpaliek no jaunā "Volvo V90 Cross Country" rādītāja (21,8 cm).

Braukšanas komfortam automobilis aprīkots ne tikai ar "Air Body Control" pneimatisko balstiekārtu, bet arī 19 collu riteņu diskiem, uz kuriem uzstādītas augstāka profila riepas nekā standarta universālim.

Sākotnēji "Mercedes-Benz" E-klases "All-terrain" būs nopērkams tikai ar divlitru dīzeļdzinēju versijā "E220d" ar 194 zirgspēku jaudu. Motors sajūgts ar deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Nākamgad "All-terrain" būs pieejams arī "E350d" versijā ar sešcilindru dīzeļdzinēju.

Plašākai sabiedrībai "Mercedes-Benz" E-klases universāļa "All-terrain" modifikācija pirmo reizi tiks parādīta oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!