Foto: Publicitātes foto
"Mercedes-Benz" publicējis oficiālus attēlus un video ar četrdurvju kupeju "CLA" un tās sportisko modifikāciju "CLA 45 AMG". Jaunais modelis šajos attēlos pārklāts ar dizaina detaļas maskējošu plēvi. Plašākai publikai "CLA" modelis oficiāli tiks parādīts nākamā gada janvārī notiekošajā Detroitas autoizstādē, bet tā "AMG" versija – rudenī Frankfurtē.

Kompaktā četrdurvju kupeja izgatavota uz jaunās paaudzes A-klases piecdurvju hečbeka platformas. Lai arī abiem automobiļiem riteņu garenbāze būs vienāda, "CLA" kopgarums būs par 30 centimetriem lielāks.

Jaunajam modelim būs pieejama septiņpakāpju sekvenciālā pārnesumkārba un pilnpiedziņas sistēma ar "Haldex" elektrohidraulisko viskosajūgu. Pilnpiedziņa būs pieejama tikai "CLA 250" modifikācijai ar 211 ZS jaudīgo benzīna dzinēju. Modelim tiks piedāvāti vēl divi benzīna motori un viens dīzeļdzinējs, kuru jauda ir no 108 līdz 170 ZS.

Gaidāms, ka "Mercedes-Benz CLA 45 AMG" iegūs tādu pašu dzinēju kā A-klases sportiskā versija – divlitru, četrcilindru turbomotoru ar 350 ZS un 450 Nm. Pēc provizoriskas informācijas, ar šādu dzinēju aprīkots mersedess līdz 100 km/h paātrināsies piecās sekundēs un maksimāli sasniegs 250 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!