Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" prezentējis jaunās paaudzes S-klases sedanu (W223 – rūpnīcas indekss). Automobilis ieguvis principiāli jaunu šasiju, virsbūvi un interjeru, kā arī virkni jaunu tehnoloģiju, tostarp kas seko līdzi autovadītāja žestiem, skatienam un galvas kustībām.

Jaunās "Mercedes-Benz" S-klases kopgarums ir 5179 milimetri (par 54 mm vairāk nekā priekštecim), par 55 un 10 milimetriem pieaudzis attiecīgi arī platums un augstums. Savukārt riteņu garenbāze ir 3106 milimetri, kas ir par 71 mm vairāk nekā iepriekšējam modelim. Tas arī pozitīvi atsaucies uz vietu aizmugurējiem pasažieriem, kuriem tagad ir par 16 mm vairāk vietas virs galvas un par 41 mm vairāk vietas kājām.

Pagarinātā S-klases sedana versija salīdzinājumā ar standarta modeli ir vēl par 76 milimetriem garāka, un tas ir par 34 mm vairāk nekā iepriekšējās paaudzes pagarinātajai S-klasei. Savukārt šīs versijas riteņu garenbāze ir 3216 mm (par 51 mm vairāk nekā priekštecim). Bagāžas nodalījuma tilpums ir 550 litri, kas ir par 20 l vairāk nekā iepriekšējam modelim.

Automobiļa interjerā ir 12,3 collu digitālais mērinstrumentu panelis ar 3D efektiem un 12,8 collu ekrāns otrās paaudzes MBUX multimediju sistēmai. Tā saprot balss komandas, seko autovadītāja skatienam un žestiem. Piemēram, jumta lūkas atvēršanai pietiks vien pamāt ar roku, bet, braucot atpakaļgaitā, sistēma pamanīs, ka autovadītājs ir pagriezis galvu atpakaļ, un automātiski nolaidīs aizmugurējā vējstikla saulessargu.

Jaunās S-klases aprīkojumā ir projekcijas ekrāns ar papildinātās realitātes funkciju, "Burmester" audio sistēma ar 30 skaļruņiem, drošības gaisa spilvens aizmugurējiem pasažieriem, pneimatiskā balstiekārta "E-Active Body Control", diožu lukturi u.c.

Sākotnēji jaunā S-klase būs pieejama ar kādu no pieciem spēka agregātiem – diviem benzīna un trim dīzeļa ar jaudu no 286 līdz 435 zirgspēkiem. Vēlāk tiem pievienosies arī astoņcilindru motors, bet nākamgad – hibrīda versija. Visas versijas, izņemot bāzes "S350d", būs ar "4Matic" pilnpiedziņas sistēmu, savukārt benzīna dzinēji ir sajūgti ar 48V daļējā hibrīda sistēmu.

Šobrīd jaudīgākā S-klases versija būs "S500 4Matic", kas aprīkota ar trīslitru turbopūtes sešcilindru dzinēju, kas attīsta 435 ZS un ļauj no vietas līdz 100 km/h paātrināties 4,9 sekundēs. Vidēji šādas modifikācijas reprezentatīvais sedans patērēs 7,8 līdz 8,4 litrus benzīna uz 100 km.

Tirdzniecībā Eiropā jaunā "Mercedes-Benz" S-klase nonāks jau šomēnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!