Foto: Publicitātes foto
Mercedes-Benz" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē oficiāli prezentējis jaunās paaudzes četrdurvju kupeju "CLS". Autoražotājs apgalvo, ka ar šo trešās paaudzes modeli atgriežas pie saknēm un vizuāli to ieturējuši vairāk līdzīgu pirmajam "CLS", kurš vispār radīja šo tirgus segmentu.

Jaunā "Mercedes-Benz CLS" bāzes versija "CLS 350d" tiks aprīkota ar 2,9 litru dīzeļdzinēju, kas attīsta 286 zirgspēku jaudu un 600 ņūtonmetru griezes momentu. Tikmēr "CLS 400d" versija iegūs šo pašu motoru, bet jau ar 340 ZS un 700 Nm.

Vēl šim modelim būs pieejams trīslitru benzīna dzinējs versijā "CLS 450", kas attīsta 370 ZS un 500 Nm. Šis ir jauns motors, un tā seši cilindri ir novietoti rindā, nevis V veidā.

Intensīva paātrinājuma gadījumā griezes moments īslaicīgi būs palielināms par 250 Nm (līdz 750 Nm), bet jauda – par 22 ZS, jo spēka agregāta sistēmā tiek izmantota "EQ Boost" funkcija ar 48V elektromotoru. Rezultātā šīs versijas "CLS" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,8 sekundēs, bet tā vidējo benzīna patēriņu autoražotājs sola 7,5 litru apmērā uz 100 km.

Vēlāk šim modelim gaidāma arī hibrīda versija "CLS 53" ar vairāk nekā 400 zirgspēkiem, bet to, visticamāk, prezentēs nākamā gada sākumā Detroitas autoizstādē.

Jaunajam "Mercedes-Benz CLS" būs pieejama deviņpakāpju automātiskā pārnesumkārba un pilnpiedziņas sistēma "4Matic".

Papildu aprīkojumā būs pieejami diožu lukturi, kuri, pēc autoražotāja apgalvojuma, izgaismos ceļu 650 metru tālumā. Vēl būs pieejama multimediju sistēma ar 12,3 collu ekrānu, digitālais mērinstrumentu panelis, kā arī dažādas citas elektroniskās drošības un komforta sistēmas.

Tirdzniecībā Eiropā jaunais "Mercedes-Benz CLS" nonāks jau pavasarī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!