Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" savu modeļu piedāvājumu papildinājis ar jaunu apvidus automobili "GLB". Septiņvietīgais apvidus auto ir izstrādāts uz A-klases modeļa platformas un ir paredzēts ģimenēm ar bērniem un cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu.

"Mercedes-Benz GLB" ir radīts uz tās pašas platformas un ar tādu pašu motoru novietojumu, kā A-klase un "GLA" apvidnieks. Pilnpiedziņas sistēma "4Matic" šajā modelī ir par papildu samaksu un ir ar elektromehānisko viskosajūgu.

Atšķirībā no pakāpi augstākā apvidnieka "GLC" jaunajā "GLB" ir iespējams uzstādīt arī trešo sēdekļa rindu, kura, pēc ražotāja apgalvojuma, varot ērti sēdēt cilvēki ar auguma garumu līdz 1,68 metriem.

Tāpat arī "GLB" dizains no citiem "Mercedes-Benz" mazākajiem apvidniekiem atšķiras ar "kantaināku" dizainu un īsām pārkarēm.

Vēl klients var izvēlēties otro sēdekļu rindu, kura uz priekšu un aizmuguri ir bīdāma 14 centimetru diapazonā, kā arī nolokāmu priekšējā pasažiera sēdekļa atzveltni garāku priekšmetu pārvadāšanai. Piecvietīgajā versijā "GLB" bagāžas nodalījuma tilpums ir 560 litru, bet nolocītu sēdekļu atzveltņu gadījumā tā tilpums sasniedz 1755 l.

"GLB" interjers ieturēts "Mercedes-Benz" jaunāko un mazāko modeļu stilā – šeit ir virtuālais mērinstrumentu panelis, MBUX multimediju sistēma un stūresrats ar skārienjutīgajiem paneļiem. Par papildu samaksu pieejami diožu matricas lukturi, aktīvā kruīza kontroles sistēma un sēdekļi ar masāžas funkciju.

Jaunais "Mercedes-Benz GLB" ir pieejams piecās modifikācijaš ar benzīna un dīzeļa dzinējiem. Bāzes versija "GLB 200" ir aprīkota ar 1,3 litru benzīna turbomotoru (163 ZS) un septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Savukārt modifikācijas "GLB 250 4Matic" (224 ZS), "GLB 200d" (150 ZS), "GLB 200d 4Matic" (150 ZS) un "GLB 220d 4Matic" (190) ir pieejamas ar jauno astoņpakāpju "8G-DCT" sekvenciālo pārnesumkārbu.

Par papildu samaksu pieejami arī adaptīvie amortizatori un apvidus braukšanas pakotne "Off-Road Engineering" ar speciālām elektroniskajām palīgsistēmām, piemēram, uzbraukšanai kalnā.

Tirdzniecībā Eiropā "Mercedes-Benz GLB" nonāks vēl līdz šī gada beigām. Automobilis tiks ražots "Mercedes-Benz" rūpnīcā Meksikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!