Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" oficiāli atklājusi sportiskā hečbeka "Focus ST" atjaunināto versiju, kas plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīta nedēļas nogalē notiekošajā Gudvudas Ātruma festivālā Lielbritānijā. Būtiski, ka pirmo reizi "Ford Focus ST" piedāvājumā būs arī dīzeļmotors.

"Ford Focus ST" versijā ar dīzeļmotoru aprīkots ar šī degvielas tipa divu litru turbopūtes agregātu, kas attīsta 185 zirgspēku jaudu un 400 ņūtonmetru griezes momentu. Tas ļaus sportiskajam hečbekam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 8,1 sekundē un maksimāli sasniegt 217 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš šim spēkratam ir 4,4 litri dīzeļa uz 100 km.

Savukārt "Ford Focus ST" versijā ar benzīna motoru saglabājis līdzšinējo spēka agregātu. Divlitru turbopūtes "EcoBoost" dzinējs attīsta 250 ZS jaudu un 360 Nm griezes momentu. Šajā modifikācijā sportiskais hečbeks līdz 100 km/h paātrinās 6,5 sekundēs un maksimāli sasniedz 247 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 6,8 litri benzīna uz 100 km. Abi "Ford Focus ST" spēka agregāti tiek sajūgti tikai un vienīgi ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Atjauninātais "Ford Focus ST" atšķiras ar citāda regulējuma balstiekārtu, kur uzstādīti jauni amortizatori un priekšējās atsperes. Tāpat sportiskajam hečbekam modernizēts stūres pastiprinātājs un braukšanas elektroniskās stabilizācijas sistēma.

Vizuāli atjaunināto "Ford Focus ST" varēs atšķirt pēc citādiem buferiem, motora pārsega, šaurākiem priekšējiem lukturiem, miglas lukturieim, kā arī jauna dizaina 18 collu riteņu diskiem. Salonā uzstādīts citāds stūresrats, centrālā konsole un kulise, kā arī klimata kontroles vadības bloks.

Jau standarta aprīkojumā "Ford Focus ST" modifikācijai būs iekļauti adaptīvie lukturi un atpakaļskata video kamera. Par papildus samaksu pieejama multimediju sistēma "SYNC 2" ar astoņu collu skārienjutīgo ekrānu un navigācijas sistēma ar balss vadības funkciju. Tāpat par papildus samaksu būs pieejami dažādi virsbūves aerodinamiskie elementi, piemēram, aizmugurējais spoileris un dekoratīvās sliekšņu uzlikas.

Tirdzniecībā Eiropā modernizētais "Ford Focus ST" nonāks šoruden, bet pirmie spēkrati pie klientiem nonāks tikai 2015. gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!