Foto: Publicitātes foto

Japāņu autoražotājs "Mitsubishi" par godu sava pikapa 40 gadu jubilejai prezentējis "L200" modeļa (citviet pasaulē pazīstams arī kā "Triton", kā redzams fotoattēlos) modernizēto versiju, kas, pēc ražotāja apgalvoja, ieguvusi 2400 izmaiņu.

"Mitsubishi" uzsver, ka šai "L200" modeļa paaudzei, kas ražošanā ir no 2015. gada, ir veikts nevis vienkāršs "feislifts", bet gan būtiska modernizācija, ne velti uzsverot pavisam 2400 izmaiņu.

"Mitsubishi L200" virsbūves priekšdaļas dizains tagad ieturēts kompānijas jaunajā "Dynamic Shield" stilā, kas pazīstams, piemēram, no "Eclipse Cross" modeļa. Priekšējā optika ir "divstāvīga", bet riteņu arkas ir vēl druknākas.

Neskaitot vizuālos uzlabojumus, "Mitsubishi" pikaps ieguvis arī dažādus tehniskus pilnveidojumus. Piemēram, priekšējās bremzes tagad ir spēcīgākas – ar lielāka diametra bremžu diskiem un masīvākām skavām. Tāpat jauni ir arī aizmugurējie amortizatori, kas, pēc ražotāja apgalvojuma, uzlabošot braukšanas komfortu.

Līdzšinējais 2,5 litru dīzeļdzinējs ar 136 zirgspēku jaudu ir laists pensijā. Tā vietā tiks piedāvāts 2,4 litru dīzeļa agregāts ar 181 ZS. Vēl šim modelim tiks piedāvāts 2,4 litru atmosfēriskais benzīna motors ar 128 ZS. Savukārt piecpakāpju automātiskās pārnesumkārbas vietā tiks uzstādīta sešpakāpju. Tāpat būs pieejama arī sešpakāpju manuālā transmisija.

Pilnpiedziņas sistēma būs pieejama divās versijās – standarta modifikācijā joprojām būs pieejama "Easy Select" ar pieslēdzamu priekšējo riteņu asi un sarežģītāka pilnpiedziņas sistēma "Super Select 4WD-II", kas ļauj ar visu riteņu vilkmi braukt arī pa asfaltu (vilkmi sadala proporcijā 40 pret 60 par labu aizmugurējai riteņu asij), un klients tai var piepirkt klāt arī pašbloķējošo aizmugurējo diferenciāli.

Būtisks jauninājums "Mitsubishi L200" pikapam būs dažādi elektroniskie braukšanas asistenti – aklās zonas indikators, automātiskā ekstrēmās bremzēšanas sistēma, videokameras pa virsbūves perimetru un automātiskās tālās gaismas.

Jau tuvākajā laikā modernizētais pikaps nonāks ražošanā tirdzniecībai Taizemē un citās Dienvidaustrumu Āzijas valstīs. Savukārt Eiropas versija Latvijā gaidāma 2019. gada vasarā. "Mitsubishi L200" tehniskā specifikācija Eiropas tirgum būs pieejama, tuvojoties pārdošanas datumam.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!