Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Dodge" pašlaik notiekošajā Ņujorkas autoizstādē prezentējusi atjaunināto "Challenger" modeli. Salīdzinājumā ar līdzšinējo modeli spēkratam ir nedaudz modernizēts eksterjers, bet tajā pašā laikā pilnībā pārveidots interjers.

Vairums "Dodge Challenger" virsbūves paneļu palikuši iepriekšējie. Mainīts tikai radiatora dekoratīvais režģis, priekšējie lukturi ar gredzenveida dienas gaitas gaismām un gaisa tvērējs motora pārsegā. Tāpat citādi ir arī aizmugurējie lukturi, kas sadalīti divās atsevišķās sekcijās.

Atjauninātajam "Dodge Challenger" ir principiāli jauns interjera dizains, kur priekšējais panelis un centrālā konsole ir pakārtota autovadītājam. Papildus aprīkojumā pieejama multimediju sistēma ar 8,4 collu skārienjutīgo ekrānu, bet mērinstrumentu panelī ir septiņu collu ekrāns.

No tehniskajiem jauninājumiem "Dodge Challenger" modelim ir elektriskais stūres pastiprinātājs un astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba "ZF" (iepriekš – sešpakāpju).

Visjaudīgākajā versijā automobilis aprīkots ar 6,4 litru V8 motoru, kas attīsta 485 ZS un 644 Nm. Šīs modifikācijas spēkrats no vietas līdz 100 km/h paātrinās aptuveni četrās sekundēs un maksimāli sasniedz 293 km/h.

Vēl "Dodge Challenger" pieejams ar 5,7 litru V8 (375 ZS) vai 3,6 litru V6 (305 ZS) dzinēju. Atjauninātā modeļa īpaši sportiskā versija "SRT" pagaidām nav atklāta, tomēr zināms, ka tās motors ir izstrādes stadijā.

ASV pircēji pirmos atjauninātā "Dodge Challenger" modeļa spēkratus saņems šoruden.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!