Foto: Publicitātes foto

Krievijā atjaunotā padomju automobiļu marka "Moskvich" parādījusi savu jaunāko modeli "6", kas piedāvājumā pievienosies jau no pagājušās gada nogales ražošanā esošajam "Moskvich 3". Gan apvidnieks "Moskvich 3", gan arī jaunais "Moskvich 6" liftbeks būtībā ir vienkārši pārzīmoloti ķīniešu automobiļi.

"Moskvich 6" būtībā ir ar pārlīmētām markas emblēmām ķīniešu modelis "Sehol Yao". Sērijveida ražošanā Krievijā "Moskvich 6" nonāks līdz šī gada vasaras beigām bijušās "Renault" rūpnīcas ēkā, kur Ķīnā jau saražotiem automobiļiem būtībā tiek pieskrūvēti tikai riteņi un buferi, lai varētu tos dēvēt par "ražots Krievijā". Tirdzniecībā "Moskvich 6" gaidāms rudenī.

Pagaidām "Moskvich" neatklāj "6" modeļa tehniskos parametrus un aprīkojumu. Ķīnā "Sehol Yao" ir pieejams 184 zirgspēku jaudīgu 1,5 litru dīzeļdzinēju un sešpakāpju robotizēto transmisiju.

"Moskvich" mērķis ir kļūt par vienu no galvenajiem piegādātājiem Krievijas taksometru kompānijām un koplietošanas nomas uzņēmumiem, šīs markas automobiļu mazumtirdzniecību novirzot otrajā plānā. Šobrīd ražošanā esošais "Moskvich 3" maksā no 1,97 miljoniem rubļu (21 751 eiro).

No pagājušā gada beigām līdz šim brīdim "Moskvich" samontējis tikai 7000 automobiļu, bet līdz gada beigām sola izlaidi palielināt 50 tūkstošiem vienību, bet nākamgad jau līdz 100 tūkstošiem. Vēl "Moskvich" sola jau pazīstamo apvidnieku "Moskvich 3", kas būtībā ir ķīniešu "JAC JS4", pielāgot ražošanai ar vietējo piegādātāju komponentēm.

Vēlāk "Moskvich" prezentēs apvidnieku "5", par kuru kļūs vai nu "JAC X6", vai "JAC X7" ķīniešu modelis – abi tiek komplektēti ar 1,5 litru dīzeļmotoru.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pērnā gada februārī agresorvalsti pameta vairums ārvalstu autoražotāju. Tāpat tas pamatīgi iedragāja arī Krievijas autobūvi, jo arī "Lada" komplektācijā ir daudz importa detaļu. Šobrīd vienīgais glābiņš Krievijas autobūves kompānijām ir piegādātāji no Ķīnas, tādēļ no turienes iegūtie auto modeļi tiks piedāvāti ar atjaunotām padomju laika auto markām "Moskvich", "Volga" un "Pobeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!