Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" oficiāli atklājusi superauto "GT-R" īpaši sportisko modifikāciju "Nismo". Plašākai sabiedrībai automobilis pirmo reizi tiks parādīts mēneša beigās notiekošajā Tokijas autoizstādē.

"Nissan GT-R Nismo" aprīkots ar modernizētu 3,8 litru sešcilindru turbomotoru, kā jauda no standarta 550 zirgspēkiem palielināta līdz 605 ZS, kas pieejami pie 6800 apgr./min. Savukārt dzinēja maksimālais griezes moments pieaudzis par 18 ņūtonmetriem – līdz 650 Nm.

Šādu rezultātu inženieriem izdevies panākt, uzstādot turbīnas no "GT3" sacīkšu automobiļa. Tāpat tika modernizēta arī ieplūdes un izplūdes sistēma.

Vēl "Nismo" versijai salīdzinājumā ar standarta "GT-R" ir stingrākas balstiekārtas atsperes un amortizatori, kā arī resnāki šķērsstabilizatori. Savukārt amortizatoru darbības režīmi no "Comfort", "Normal" un "R" tagad pārsaukti par "Track", "Race" un "Race Plus".

"Nismo" modifikācijai ir arī papildus virsbūves aerodinamiskie elementi, bet aizmugurējais antispārns pie 300 km/h braukšanas ātruma nodrošina papildus 100 kg piespiedējspēku.

Par papildus samaksu pieejami "Öhlins" amortizatori, kas pieregulēti atbilstoši klienta individuālajām vēlmēm.

Kā norāda ražotājs, "Nissan GT-R Nismo" leģendāro Nirburgringas trasi Vācijā spēs izbraukt septiņās minūtēs un 8,69 sekundēs, kas ir aptuveni par 10 sekundēm ātrāk nekā standarta "GT-R" labākais rezultāts šajā trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!