Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" prezentējusi savu pirmo sērijveida elektrisko apvidus automobili "Ariya", kas dārgākajā versijā ar pilnībā uzlādētu akumulatoru spēs nobraukt līdz pat 500 kilometru distanci.

"Nissan Ariya" virsbūves gabarītu ziņā ir salīdzināms ar "X-Trail" modeli. Eiropas tirgū tas tiks piedāvāta piecās versijās. Atkarībā no modifikācijas automobilis iegūs akumulatoru ar 63 vai 87 kWh ietilpību, vienu vai divus elektromotorus (uz priekšējās un aizmugurējās riteņu ass), kā arī priekšējo vai visu riteņu piedziņu. "Nissan Ariya" sniedzamība būs 360 līdz 500 kilometri (WLTP ciklā) atkarībā no versijas.

Priekšpiedziņas "Ariya" būs pieejama ar 217 vai 242 zirgspēku elektromotoru, bet pilnpiedziņas – 278 vai 305 ZS. Savukārt sportiskajā "e-4orce Performance" versijā elektromotoru kopējā jauda sasniegs 394 ZS.

Tomēr pat bāzes versijā "Nissan" elektriskais apvidnieks būs dinamisks: no vietas līdz 100 km/h tas paātrināsies 7,5 sekundēs, bet jaudīgākajā – 5,1 sekundē. Maksimālais braukšanas ātrums priekšpiedziņas versijai ierobežots pie 160 km/h atzīmes, bet pilnpiedziņas – 200 km/h.

"Ariya" ir pirmais "Nissan" elektromobilis, kas ieguvis markas jaunā dizaina logotipu, kas būs izgaismots ar 20 diodēm. Vēlāk arī citi šīs markas elektromobiļi tiks aprīkoti ar šāda noformējuma "Nissan" emblēmu.

Elektriskā apvidnieka interjerā priekšējais panelis ieturēts minimālisma stilā – tam nav spiežamo pogu un grozāmo sviru – klimata kontroles u.c. sistēmas aktivizējamas uz skārienjutīgās paneļa virsmas, kura novibrē, radot sajūtu, kā nospiežot parastu pogu. Tāpat panelī ir divi 12,3 collu ekrāni – viens mērinstrumentiem un otrs multimediju sistēmai.

"Nissan Ariya" kļuvusi par pirmo šīs markas modeli, kas programmnodrošinājuma atjauninājumus saņem pa internetu – nav speciāli jādodas uz autoservisu.

Japāņu autoražotājs pagaidām nav atklājis "Nissan Ariya" cenu, tomēr vācu izdevums "AutoBild" pieļauj, ka tā varētu būt no 45 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!