Foto: Publicitātes foto
Nākamnedēļ notiekošajā Detroitas autoizstādē kompānija "Volvo" prezentēs konceptuālu "XC60" apvidus automobiļu modifikāciju – no rozetes uzlādējamu hibrīdu. Šādu automobili zviedru ražotājs ieplānojis speciāli amerikāņu un ķīniešu tirgum, tāpēc jau tuvākajā nākotnē tamlīdzīga "Volvo XC60" versija nonāks uz konveijera.

"Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept"aprīkots ar 350 ZS jaudīgu hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 280 ZS divlitru benzīna dzinēju, 70 ZS elektromotoru, kas piedzen aizmugurējos riteņus, 12 kWh akumulatoru komplektu un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

"Volvo XC60" hibrīda spēka agregātam ir trīs darbības režīmi – "Pure", "Hybrid" un "Power", kurus var aktivizēt ar taustiņu priekšējā panelī. "Pure" režīmā apvidus automobilis izmantos tikai elektromotoru un spēs nobraukt aptuveni 56 km distanci. "Hybrid" ir sabalansētais režīms, bet "Power" režīmā visi resursi tiek koncentrēti pēc iespējas labākas dinamikas nodrošināšanai. Šādā režīmā "XC60" hibrīds līdz 100 km/h paātrināsies nepilnās sešās sekundēs un maksimāli sasniegs 208 km/h.

Akumulatoru uzlāde no tradicionālās 220V elektrorozetes aizņems trīs ar pusi stundas.

Atgādināsim, ka šogad "Volvo" uzsāks tirdzniecību no rozetes uzlādējamam "V60" hibrīdam, kas Eiropā maksās no 57 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!