Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Opel" oficiāli atklājusi pasažieru mikroautobusu "Zafira Life", kas būtībā ir pārzīmolots "Citroen Spacetourer" un "Peugeot Traveller" modelis. Plašākai sabiedrībai jaunais "Opel" modelis pirmo reizi tiks parādīts 18. janvārī notiekošajā Briseles autoizstādē.

"Opel Zafira Life" ir viens no pirmajiem augļiem pēc "Opel" markas nonākšanas franču koncerna "Groupe PSA" sastāvā, kur ir arī "Peugeot" un "Citroen" marka.

Vizuāli no "Citroen Spacetourer" jaunais "Opel Zafira Life" atšķiras tikai ar citādu radiatora dekoratīvo režģi, priekšējiem lukturiem "Opel Astra" modeļa stilā un "Opel" emblēmām.

Pasažieru mikroautobuss būs pieejams trijos variantos: "Small" ar 4,6 metru kopgarumu, "Medium" – 4,95 metru; un "Large" – 5,3 metru. Salons pieejams piecu, sešu, septiņu, astoņu vai pat deviņu pasažieru sēdvietu konfigurācijā.

"Opel" pagaidām neatklāj, ar kādiem spēka agregātiem šis modelis būs pieejams, tomēr, ņemot vērā, ka tas tapis uz "Citroen Spacetourer" bāzes, tie, visticamāk, būs 1,6 litru dīzeļdzinējs ar 95 vai 120 ZS, kā arī divlitru dīzeļmotors ar 150 vai 177 ZS.

Standarta versijā "Opel Zafira Life" būs ar priekšējo riteņu piedziņu, tomēr par papildu samaksu būs pieejama arī franču kompānijas "Dangel" izstrādātā pilnpiedziņas transmisija. Savukārt no 2021. gada "Opel Zafira Life" būs pieejams arī kā simtprocentīgs elektromobilis.

"Opel Zafira Life" nosaukums aizgūts no "Zafira" modeļa saimes, kaut arī patiesībā šis modelis markas piedāvājumā aizstāj "Opel Vivaro" modeli, kas bija pārzīmolots "Renault Trafic". Tikmēr Lielbritānijā, kur "Opel" automobiļi tiek piedāvāti ar "Vauxhall" marku, jaunais mikroautobuss būs ar "Vivaro Life" nosaukumu.

Eiropā iegādāties "Opel Zafira Life" varēs no februāra.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!