Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Aston Martin" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi paaugstinātas pārgājības prototipu "DBX", kas aprīkots ar elektromotoru.

"Aston Martin DBX" prototipam nav motortelpas, jo elektromotori iebūvēti riteņos. Elektroenerģiju tie iegūst no litija jonu akumulatoru komplekta. Automobiļa detalizētākus tehniskos raksturlielumus britu autoražotājs pagaidām neatklāj.

Vēl šim britu luksusa markas pirmajam paaugstinātās pārgājības automobilim ir keramiskās bremzes un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēma KERS.

"Aston Martin" uzsver, ka "DBX" ir tikai konceptuāls automobilis un par tamlīdzīga spēkrata ieviešanu sērijveida ražošanā runāt esot vēl pāragri. "Šis ir prototips, kas demonstrē to, ko no mums varētu pieprasīt klienti no dažādiem pasaules reģioniem tuvākajā nākotnē," informē "Aston Martin".

Britu autoražotāja vadītājs Endijs Palmers norāda, ka autoražotājam agrāk vai vēlāk tamlīdzīgs spēkrats ražošanā būs jāievieš. "Visticamāk, jau tuvākajā nākotnē "Gran Turismo" klases automobiļi atšķirsies ne tikai ar stilu un greznību, bet arī kļūs daudz praktiskāki visai ģimenei un draudzīgāki videi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!