Foto: Publicitātes attēli
Japāņu kompānija "Fomm" (First One Mile Mobility) izstrādājusi elektromobiļa prototipu "Concept One". Tas ir ne tikai vismazākais četrvietīgais elektromobilis pasaulē, bet ir arī spējīgs braukt pa ūdeni, norāda izstrādātāji.

2,5 metrus garais un 1,3 metrus platais elektromobilis sver tikai 460 kilogramu. Tam ir atbīdāmas durvis un nolokāmas priekšējo sēdekļu atzveltnes, lai atvieglinātu pasažieru piekļuvi otrajai sēdekļu rindai.

Izstrādātāji pagaidām gan neatklāj, cik ilgi "Concept One" spējīgs braukt pa samērā dziļu ūdenstilpni, tomēr uzsver, ka šis elektromobilis nav pilnvērtīga amfībija.

"Fomm Concept One" aprīkots ar diviem elektromotoriem, kas kopā attīsta 14 zirgspēku jaudu un 560 ņūtonmetru griezes momentu. Zem autovadītāja sēdekļa atrodas maināms litija jonu akumulatoru komplekts, kas ar pilnu uzlādi ļauj elektromobilim nobraukt līdz 100 km distanci.

Elektromobiļa prototipa autori norāda, ka tamlīdzīgs spēkrats būtu piemērots Āzijas tirgū cilvēkiem, kuri ikdienā nobrauc nelielus attālumos, tomēr mēdz saskarties ar mainīgiem klimatiskajiem apstākļiem (spēcīgu lietu, applūdumiem), kas raksturīgi šim reģionam.

Kompāniju "Fomm" dibinājis japānis Hideo Curumaki, kuram ir pieredze darbā ar "Suzuki" un "Toyota", specializējoties mazu elektromobiļu izstrādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!