Foto: Publicitātes foto

Pēc četrus gadus ilgas gaidīšanas beidzot atkal notiek Parīzes autoizstāde, un franču zīmols "Peugeot" tajā piedalās ar trim pasaules mēroga prezentācijām, no kurām būtiskākais ir jaunais "Peugoet 408" modelis.

Parīzes autoizstādē "Peugeot 408" ir uzstādīts sešus metrus augstā, caurspīdīgā un rotējošā sfēras konstrukcijā "La Sphère", un tā dod iespēju apmeklētājiem aplūkot "Peugeot 408" dizaina šķautnes no visiem leņķiem. "La Sphère" pirmoreiz tika uzstādīta jūlijā pie Luvras muzeja Lensā, lai filmētu videoklipus, kas sociālajos tīklos tika publicēti 4. augustā, bet tagad neierastais mākslas objekts ir redzams ikvienam izstādes apmeklētājam veselas nedēļas garumā (līdz 23. oktobrim).

Jaunais "Peugeot 408" demonstrē autoražotāja dizaineru un inženieru izdomu, kas piedāvā fāstbeka siluetu C segmentā. "Peugeot 408" ir pirmais šāda veida modelis gan zīmola vēsturē, gan pašreizējā automobiļu tirgū.

Papildu unikālajam izskatam inženieri koncentrējušies uz efektivitāti un viedu elektrifikāciju, tāpēc modelis būs pieejams ar divu modifikāciju (180 ZS un 225 ZS) uzlādējamiem hibrīddzinējiem, savukārt emocijām bagātu pieredzi veidos progresīvās tehnoloģijas. "Peugeot 408" tehniski ir radniecīgs jau pazīstamajam "308" modelim, ar ko tas dala kopīgu platformu "Stellantis EMP2", tomēr kopgarumā gandrīz sasniedz "508" modeli, bet ar 18,9 centimetru klīrensu tas klasificējas arī krosoveru segmentam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!