Foto: Publicitātes attēli

Vācu koncerns "Volkswagen" (VW) atklājis informāciju arī par jauno modulāro platformu "Modularer Standardantrieb-Baukasten" (MSB), kas tiks izmantota luksusa modeļu pamatā, tostarp "Bentley Continental" saimei, "Porsche Panamera" un, iespējams, arī topošajam "Lamborghini" sedanam.

Jaunā aizmugurējo riteņu piedziņas platforma paredzēta automobiļiem ar priekšā novietotu dzinēju. Kā norāda VW, šīs šasijas izstrādi vada "Porsche" inženieri, kuriem, konstrukcijā pielietojot alumīniju un tēraudu, izdevies to padarīt par 200 kilogramiem vieglāku salīdzinājumā ar esošā "Porsche Panamera" platformu. Nav izslēgts, ka turpmākai tā masas samazināšanai konstrukcijā varētu tikt pielietota arī oglekļa šķiedra.

Tāpat "Porsche" plāno izstrādāt vidusmotora komponējuma automobiļu platformu, kas tiks izmantota "Ferrari 458 Italia", "Audi R8" un "Lamborghini Gallardo" pēcteču pamatā.

Atgādinām, ka VW nule prezentēja arī jauno modulāro platformu MQB, kas tiks izmantota jaunā "VW Golf" u.c. koncerna modeļu pamatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!