Foto: Publicitātes attēli

Kompānija "Porsche" šodien oficiāli paziņojusi, ka tās gaidāmais sērijveida kompaktais apvidus automobilis iegūs "Macan" nosaukumu, kā arī publiskojusi tā dizaina skici. Līdz šim nozarē tika uzskatīts, ka šo modeli sauks "Cajun".

Interesanti, ka publicētā "Macan" dizaina skice īpaši neatšķiras no tās, kas tika parādīta pirms jaunā "Cayenne" prezentācijas. "Macan" indonēziešu valodā nozīmē "tīģeris", tādējādi jaunajam modelim piedēvējot tādas īpašības kā spēks, dinamiskums u.tml.

""Macan" apvieno sportiska automobiļa īpašības ar apvidus auto priekšrocībām, un tas būs īsts "Porsche"," norāda "Porsche" tirgvedības pārstāvis Bernhards Majers. "Jaunā "Porsche" modeļa nosaukums ir labskanīgs daudzās valodās un dialektos, kā arī tas rada pozitīvas asociācijas."

Gaidāms, ka "Porsche Macan" tehniskā ziņā būs unificēts ar "Audi Q5", turklāt būs pieejams arī trīsdurvju modifikācijā. Pēc provizoriskas informācijas, automobilim tiks piedāvāti benzīna dzinēji ar jaudu no 180 līdz 270 zirgspēkiem, kā arī 143 līdz 240 ZS dīzeļmotori.

"Macan" būs piektais modelis "Porsche" piedāvājumā. Ražotājs plāno, ka tas būs ļoti veiksmīgs tirgū, līdzīgi kā tā lielākais brālis "Cayenne". "Porsche Macan" ražošanā nonāks nākamgad Leipcigā (Vācija). Projektā ieguldīti 500 miljoni eiro, un tas radīs vairāk nekā tūkstoti jaunu darbavietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!