Foto: Publicitātes foto

Jaunā augstas veiktspējas sporta automobiļa "Porsche 911 GT3" septītajai versijai nupat kļuvusi pieejama arī iepriekšējā modelī iecienītā "Touring" pakotne, padarot šo versiju piemērotāku tiem, kuri novērtē adrenalīnu un ātrumu apvienojumā ar atturīgu dizainu, norādīts uzņēmuma paziņojumā.

Šis 510 ZS jaudīgais "911 GT3", ko "Porsche" raksturo kā "augstas veiktspējas sporta modeli, kas skaļi nelielās ar savu talantu un mīl atturību", sver 1,42 tonnas un ir aprīkots ar sešu pārnesumu manuālo "GT" ātrumkārbu. Pirmo reizi "Touring" pakotni bez papildu samaksas var apvienot arī ar septiņu pārnesumu PDK divsajūgu ātrumkārbu.

"Touring" pakotnes nosaukuma pirmsākumi meklējami 1973. gada "911 Carrera RS" aprīkojuma variantā. "Porsche" šo ideju atkārtoti aizsāka 2017. gadā, piedāvājot "Touring" pakotni "911 GT3" iepriekšējai paaudzei (991 – rūpnīcas indekss).

"911 GT3" nav fiksētā aizmugurējā spoilera, ko arī uzskata par uzkrītošāko atšķirību automobiļa ārienē. Automobiļa priekšpuse veidota vienotā eksterjera krāsā atšķirībā no divtoņu dizaina standarta "GT3". Savukārt interjeru tikai "Touring" pakotnes modeļiem var papildināt ar plašāku melnas ādas pielietojumu elementos. Paneļa priekšpusei un durvju apdares paneļu augšējām daļām ir īpašs virsmas reljefs.

Aizmugurējā vāka reste ar logo "GT3 Touring" unikālā dizainā izvietota virs augstu apgriezienu dzinēja. Sānu logu apdares joslas un sporta izplūdes sistēmas uzgaļi nokrāsoti sudraba krāsā, taču šie elementi izvēles apdares "Touring" pakotnē pieejami arī spīdīgā, satīna melnā krāsā. Savukārt priekšējie apgaismojuma moduļi ir ar tumšu tonējumu.

"Porsche" modelim "911 GT3" kombinācijā ar "Touring" pakotni ir pieejams arī teju viss izvēles aprīkojums. Tas ietver visas eksterjera un disku krāsas, LED priekšējos lukturus ar "Porsche" standarta un "Plus" dinamisko apgaismojuma sistēmu, dažādas asistentu sistēmas, keramiskās bremzes PCCB, priekšējās ass pacelšanas sistēmu, visus sēdekļu variantus, "Chrono" pakotni un audio sistēmas.

"Porsche Design 911 GT3" ar "Touring" pakotni klientiem piedāvā īpašu hronogrāfu. Šim pulkstenim ir "flyback" funkcija. Uzvilkšanas rotors atgādina automašīnas disku dizainu un pieejams sešos dažādos variantos atbilstoši automašīnas konfigurācijai. Ciparnīcas ietvars metāliski pelēkā "Agate" krāsā atbilst automašīnas apdares tonim. Savukārt ciparnīcai ir matēts, melns dizains, bet spilgti dzeltenie hronogrāfa rādītāji saskan ar tahometra krāsu.

"Porsche 911 GT3" tirdzniecībai Latvijā ir pieejams jau šobrīd, ar sākuma cenu no 172 850 eiro, ieskaitot PVN. "Touring" pakotni tagad arī iespējams pasūtīt kā izvēles iespēju bez papildu samaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!