Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Porsche" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē oficiāli prezentējusi kompakto apvidus automobili "Macan".

"Porsche Macan" ir 4,7 metrus garš, turklāt tas ir par 25 mm platāks un par 31 mm zemāks nekā "Audi Q5", uz kā platformas tas veidots.

Visjaudīgākā "Porsche Macan" modifikācija "Turbo" tiks komplektēta ar 3,6 litru biturbo V6 motoru, kas attīsta 400 zirgspēku jaudu, kas ļauj šim kompaktajam apvidniekam ar septiņpakāpju sekvenciālo PDK transmisiju līdz 100 km/h paātrināties 4,8 sekundēs.

Vēl viena modifikācija ar benzīna motoru ieguvusi modeļa nosaukumā indeksu "S". Tā tiks komplektēta ar trīslitru V6 biturbo motoru, kas attīsta 340 ZS. Arī šis dzinējs tiks sajūgts tikai un vienīgi ar PDK sekvenciālo pārnesumkārbu un līdz 100 km/h ļaus šim spēkratam paātrināties 5,4 sekundēs.

Vismazāk jaudīgais motors "Porsche Macan" piedāvājumā būs "S Diesel" modifikācijā. Tā būs aprīkota ar trīslitru V6 turbopūtes dīzeļdzinēju, kas attīsta 258 ZS un 580 Nm. Šīs versijas automobilis līdz 100 km/h paātrināsies 6,3 sekundēs.

"Porsche Macan" apvidniekam būs pieejama arī PASM balstiekārta ar regulējamu amortizatoru cietību atkarībā no izvēlētā režīma – ''Comfort", "Sport" un "Sport Plus". Jaudīgā "Turbo" modifikācija šo balstiekārtu iegūs jau standartā. Tāpat būs pieejama pneimatiskā balstiekārta, kas būs par 15 mm zemāka nekā standarta piekares 190 mm klīrenss.

"Porsche Macan" cena būs no 57 930 eiro. Savukārt "Turbo" modifikācija maksās 79 826 eiro. Pirmie klienti savus spēkratus saņems nākamā gada aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!