Foto: Publicitātes foto

Kompānija ”Porsche” pašlaik notiekošajā Parīzes autoizstādē prezentējusi ”Panamera Sport Turismo” konceptu, kas demonstrē ”Porsche” ekoloģisko modeļu nākotni un iespējamu jaunu virsbūves tipu ”Panamera” modelim.

”Porsche Panamera Sport Turismo” ir sportiska universāļa prototips ar hibrīda spēka agregātu. Tam nav sānskata spoguļu, jo to funkciju pilda videokameras, kas demonstrē attēlu salona ekrānos. ”Sport Turismo” ir par diviem centimetriem īsāks un zemāks, bet par sešiem centimetriem platāks nekā standarta ”Panamera” modelis.

Koncepts aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 333 ZS jaudīgu trīslitru V6 benzīna kompresormotoru, 95 ZS jaudīgu elektromotoru un 9,4 kWh litija jonu akumulatoru komplektu. Kopumā hibrīds attīsta 416 ZS un spēj līdz 100 km/h paātrināties mazāk nekā sešas sekundēs.

Tikai ar elektroenerģiju ”Porsche Panamera Sport Turismo” spējīgs braukt ar ātrumu līdz 130 km/h. Šādā režīmā automobilis ar pilnu uzlādi spējīgs nobraukt vien 30 kilometru. Akumulatori no tradicionālās elektroligzdas uzlādējami divarpus stundās. Braukšanas laikā akumulatori uzlādējas no bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmas.

”Porsche Panamera Sport Turismo” vidējais degvielas patēriņš ir 3,5 litri benzīna uz 100 km nobrauktā ceļa, bet CO2 izmeši izplūdē ir 82 g/km.

Klasiskos pulksteņus ”Porsche” koncepta mērinstrumentu panelī aizstāj ekrāni. Visas automobiļa komforta funkcijas var vadīt no skārienjutīgā ekrāna centrālajā konsolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!