Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Porsche" oficiāli prezentējusi visjaudīgākās jaunās paaudzes "911" versijas – "Turbo" un "Turbo S". Šie automobiļi tika prezentēti Maskavā vēsturisko "Porsche" pasākuma laikā, kas bija veltīts markas 50 gadu jubilejai.

"Porsche 911 Turbo" un "Turbo S", tāpat kā "GT3" modifikācijā, joprojām ir pilnpiedziņas automobilis. Turklāt aizmugurējie riteņi ir piestūrējošie, kuri spējīgi pagriezties par 2,8 grādiem. Tāpat šīs "Turbo" modifikācijas būs visplatākās "911" piedāvājumā , jo aizmugurējās riteņu arkas ir par 28 mm platākas nekā līdz šim platākajai "911" modifikācijai "Carrera 4".

Jaunais "Porsche 911 Turbo" aprīkots ar 3,8-litru, sešcilindru turbopūtes opozītmotoru, kas attīsta 520 zirgspēku jaudu, bet "Turbo S" versijā – 560 ZS, kas ir par attiecīgi 20 un 30 ZS vairāk nekā iepriekšējās paaudzes modelim. Dzinējs tiks sajūgts tikai un vienīgi ar septiņpakāpju sekvenciālo "PDK" pārnesumkārbu.

Līdz 100 km/h turbopūtes "911" paātrinās 3,2 sekundēs, bet "Turbo S" versijā – 3,1 sekundē. Pēc ražotāja apgalvojuma, leģendāro Nirburgringas trases apli "Turbo S" modifikācija veic mazāk nekā septiņās minūtēs un 30 sekundēs. Tā kā pagaidām nav zināms, vai "Porsche" izdevies pārspēt "Nissan GT-R" rezultātu – septiņas minūtes un 24 sekundes.

Tirdzniecībā šīs modifikācijas nonāks septembrī. "Porsche 911 Turbo" cena Vācijā ir no 162 tūkstošiem eiro, bet "Turbo S" – no 195 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!